Aktualności - 5 PL

Zlot Harcerski w rocznicę Powstania Warszawskiego

5 PL
1 Sierpień 2022
Oddać cześć Bohaterom Powstania Warszawskiego- nasz główny cel przyjazdu do stolicy w 78 - Rocznicę Godziny "W" Zlot Harcerski w rocznicę Powstania Warszawskiego . Podczas tegorocznych obchodów w Muzeum Powstania Warszawskiego mieliśmy ogromny zaszczyt poznać osobiście i porozmawiać z Kombatantami, Powstańcami. Przybyliśmy do Warszawy kilkunastoosobowym patrolem, by oddać cześć Bohaterom Powstania Warszawskiego- Tym żyjącym i Tym, którzy złożyli na ołtarzu wolności swoje życie. Razem z Prezydentem RP i Prezydentem Stolicy wzieliśmy udział w uroczystej Mszy Świętej. Oddaliśmy hołd Małemu Powstańcowi, który w naszych sercach ma szczególne miejsce, przyozdobiliśmy Jego monument w barwy ojczyste. Wzięliśmy udział w bezcennej lekcji historii w Muzeum Powstania Warszawskiego a także oddaliśmy cześć w miejscach pamięci z Batalionową Grupą Bojową NATO. W godzinę "W" pełniliśmy warty honorowe w ważnych miejscach dla Powstania Warszawskiego.

Copyright © 2021 Zrzeszenie Harcerskie Piąta.PL.
      All rights reserved.
IOD: Zrzeszenie Harcerskie Piąta.PL